Monday, March 7, 2016

Semangat.. please come to me!

Assalamualaikum.

Masih menatap lappy kesayangan.. menyiapkan assigment kononnya.. tapi banyak mengarut je dari tadi. Allahuakbar.. dateline makin dekat dah nih.. May Allah ease my journey.. Tu lah, elok2 keje gedik nak sambung belajar.. nak wat cammana.. cita2 zaman kecik2 dulu.. zaman belajar kat seseri.. aim nak master before 30.. Amin.. Alhamdulillah dapat husband yang support.

Sem first, last year.. Alhamdulillah. dapat result yg ok. cuma rase sedih sebab dapat A-.. sebab 1.5 markah je lagi untuk dapatkan A. takpe, takde rezeki la tu kot. So, tepek result last year.. as my motivation gituhh.... perlu ke nak tepek result kat sini?? hahaha.. my blog is my diary right..



kenapa pilih Oum untuk belajar? kan mahal... the reason are.. oum ni fleksibel.. boleh pilih nak berapa subjek satu sem. yang kedua, lepas kire tambah tolak darab bahagi, if aku blaja kat ukm or upsi, memang kos belajar dari sem 1 sampai habis tu murah, tapi kalau campur kos pergi balik, tambang perjalanan, tido hotel (kalau xde tempat menginap), n makan.. much more mahal dari belajar kat oum. dengan penat travel lagi.. dan yang paling penting, oum je yg offer master of education di terengganu. kat unisza tu master tesl.. n husband aku bagi kebenaran untuk belajar dalam terengganu sahaja. Alhamdulillah, yang penting dapat restu husband. Thanks my dear hubby. selalu support dan sokong bini.. pencetus semangat. Alhamdulillah.

seriously, belajar zaman solo dan beranak dua + bekerja + mengajar kelas peperiksaan sangat2 lain.. sekarang double triple mencabar. sem 1 berjaya dapat result camtu sebab budak2 dah lepas upsr, then mampu buat assigment cepat. mampu buat 3,4 kali review dengan profesor.. tapi sem ni?? seriously rase nak nangis. dateline tinggal 4,5 hari lagi. tapi half baru siap.. xde review... kire wat assignment sesedap rasa.. xnak salahkan diri sendiri or orang lain.. tapi kelas tambahan petang, n malam dah start dari bulan 1. minggu ke dua persekolahan. sekolah kau hadoo? hahaha.. plus ada kids 3 years nih.. malam2 bangun 2,3 kali mntak dibuatkan susu. sib baik bagi susu jer terus lena.. berbeza dengan adik dia.. breastfeed lagi kan, 1year and 8 months ni.. kalau susukan die, konpem dgn aku skali tertido.. hahaha kat sekolah pon rasa berlari2 wat keje perkeranian. tu pon banyak yg x settle lagi.. aihh.. hahaa alasan...alasann...

aku xtau laa lecturer kat universiti awam lain cammana, sebab aku penah belaja kat ipg n matrix jer dulu. tapi untuk pensyarah oum ni, datang dari pelbagai universiti.. ade dari ipg, um, ukm, unisza, umt.. dll.. so pemarkahan dorang pon berbeza.. pendekatan pon sama.. ade pensyarah yg masuk je terus mengajar. ade yg suke bincang cara wat assignment.. ade je yg masuk bercerita aje. hahaha so, redho je lah..

kawan2 satu kelas pun beza2.. kawan ko maybe same batch, maybe senior or..maybe junior ko.. kerlas gitu kan.. haha tapi aku memang respek kat sorg classmate aku nih.. nampak humble giler.. 2nd sem sekelas dgn die baru tau.. rupenye dah ade phd dalam pengurusan pemasaran.. pensyarah umt n oum jugak. tapi saje2 sambung master.. ko rase?? pensyarah oum dah 7-8 taun gitu... kat umt lg lame kott... tapi mmg bg inspiration laa die ni....

setakat ni, aku memang buat kat sekolah hanya kerja sekolah.. kat rumah baru aku wat assignment dan belajar. wat assignment sentuh sikit2 jer.. bile sibuk sangat, memang selalu bawak keje sekolah ke rumah... tapi assignment xbawa ke sekolah pon.. JANGAN bagi alasan lagi. huhuh next sem kena amik 1 subjek je lah nampaknye.. sebab nak settlekan buku2 lupus kat spbt tu.. aku aim before june taun nih nak lupus semua.. Ya allah, please ease my journey.. Amin.....

doakan aku yek....
Post a Comment